Tips en materialen voor leren op afstand

Geschreven op dinsdag 17 maart 2020

 

Leren op afstand 

Nu het Coronavirus zich dagelijks verder verspreidt door Nederland zijn scholen genoodzaakt de deuren te sluiten. Om de eventuele achterstand die kinderen hierdoor oplopen zo klein mogelijk te houden bieden uitgeverijen en andere instanties op verschillende manieren hun hulp aan. Hieronder vind je verschillende tips en materialen om de kinderen ook thuis te laten leren. Deze pagina wordt doorlopend bijgevuld.

THUIS LEREN ALS DE SCHOOL DICHT IS

De snelste slag: verder werken in de oefenboekjes

Op Heutink voor Thuis hebben we oefeningen die voor aankomende schoolweek gepland staan voor elk vak digitaal beschikbaar gemaakt. Jouw kind kan deze oefeningen in plaats van in de klas nu gewoon thuis maken. Zo weet je zeker dat wat je thuis aanbiedt, exact overeenkomt met en aansluit bij de lessen op school. Daarnaast hebben we ook andere leuke en leerzame tips voor thuis voor je op een rijtje gezet.  

ALLE TIPS EN HULPMIDDELEN VAN DE UITGEVERS

Klik op de naam van een uitgever om naar de betreffende website te gaan met daarop de meest actuele tips, hulpmiddelen en informatie voor leren en lesgeven op afstand.


LESOPAFSTAND.NL

Scholen, leraren en schoolleiders zitten niet bij de pakken neer maar zijn vol aan de slag om onderwijs op afstand te organiseren. Op de site van Kennisnet wordt ondersteuning geboden door per sector tips en aanpakken te verzamelen en te delen. Om scholen te ondersteunen in het geven van onderwijs op afstand is door de gezamenlijke educatieve marktpartijen aan uniforme oplossingen gewerkt om dit mogelijk te maken voor alle scholen. Ook Heutink helpt mee!

  • Voor scholen die al digitaal werken zijn er oplossingen door het digitale lesmateriaal geschikt te maken voor thuisgebruik.
  • Scholen die nog niet digitaal werken kunnen digitaal lesmateriaal – aanvullend op de gebruikte lesmethode – voor alle leerlingen aanvragen. Uitgevers van leermiddelen stellen de noodzakelijke digitale licenties hiervoor kosteloos ter beschikking.
  • Voor PO-scholen die graag met werkboekjes willen blijven werken zijn er ook oplossingen. De materialen zijn in PDF beschikbaar gemaakt en te vinden op de websites van de uitgeverijen en via Heutink voor thuis.  

> Naar de algemene website
> Direct naar de juiste omgeving: POVOmboouders


NOG MEER TIPS VOOR LEREN OP AFSTAND

             

Heutink ICT

Op heutink-ict.nl vind je praktische tips en oplossingen om te ondersteunen bij het lesgeven op afstand. 

> Naar de website van Heutink ICT                                            

Momento helpt ook nu er geleerd wordt op afstand  

Hoe blijft u in verbinding met uw leerlingen nu ze thuis leren? Momento kan helpen! Vanuit het Momento-beginscherm ziet u direct aan welke vakken en lessen de leerlingen hebben gewerkt. Met één klik krijgt u direct te zien of er hulp nodig is. Komen er vragen binnen via mail, app, Facetime of chat? Dan ziet u precies waar het over gaat.

Bekijk de gebruikerstips >

 

                                         

Grej of the day

Ken je Grej of the day al? Een Grej is een microles van 8 tot 10 minuten waarbij kinderen door middel van een raadsel leren over uiteenlopende onderwerpen uit Nederland, Europa of over de hele wereld. De komende weken wordt er elke dag een gratis Grej online gezet. Leuk voor de kinderen om mee aan de slag te gaan thuis en nog leerzaam ook!

> Naar de website van Grej of the day

 

                                               

Aan de slag met Freek Vonk knutseltips

Op zoek naar leuke activiteiten voor kinderen? Wie weet zijn deze eenvoudige, leuke knutseltips iets voor jou! Maak samen met de kinderen een wereld vol tropische en kleurrijke dieren. Wat dacht je van een kameleon, sprinkhaan of kleurrijke slang? Hieronder vind je een aantal suggesties met bijbehorende materialen. Veel knutselplezier!

> Naar de knutseltips

 

Nog meer tips

 

Deze pagina wordt doorlopend aangevuld.


MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice of uw adviseur. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

 

Mail ons Klantenservice